Robuste børn er også robuste børn på nettet

15/01 2013

Mange forældre er bekymret når børnene er på nettet. Vi læser i aviserne om børn der bliver mobbet på det værste, og/eller møder de helt forkerte mennesker online.

 Nyere undersøgelser viser at børn der er robuste og trygge er de børn der også er robuste på nettet.

 Vi ved at nogle børn er rigtig sårbare for kommentarer fra vennerne, og kan blive vildt kede af hvis de føler sig afviste.

 Facebook er et sted hvor vennerne kan lide billeder og opdateringer. Det kan høres ud som målet for mange er at få flest mulige likes på sine statusopdateringer, og hvis ikke de får det de forventer føler de sig udenfor de populære i gruppen.

 Offline og online har mange ting til fælles, og selvom vi ikke ser online som en del af vor virkelighed, så er det virkeligheden for mange både børn, unge og voksne i dag.

 Sociale media bliver derfor en højst aktuel virkelig. Og, hvorfor siger jeg det, jo, fordi det der foregår på nettet vækker de samme følelser, tanker og adfærd som når vi mennesker ikke er på nettet.

 Det betyder at vi skal være opmærksomme på vore børn og unge når de bevæger sig ud i cyberspace. Vi skal hjælpe de at færdes trygt og ikke gå fuldstændig i sort hvis de får kommentarer som de forventer eller håber på.

 Den bedste hjælp er derfor at gøre det vi kan for at vore børn udvikler sig til at blive robuste børn.

 Børn der er robuste har et godt selvværd og en god selvtillit. De ved af hele sit hjerte at de er betingelsesløst elsket af sine forældre. De ved grundlæggende at de er gode som den de er. Og, de har lært at løse konflikter på en hensigtmæssig måte. De ved at de kan gå til sine forældre og bede om hjælp hvis de står fast i noget. De ved at de lærer ved at våge at fejle. Og, de ved at det at være ked af det, sur og vred også er følelser der er tilladt og accepteret. De ved at irettesættelser og et nej gives af kærlighed. Og, sidst, men ikke minst de lever i et hjem der er fri for kritiske og ukærlige kommentarer.

De bedste hilsner fra Kit