"Børn venter længere på hjælp"

16/01 2013

Børne- og unge psykiatrisk afdeling har meget lang ventetid. En ventetid der ofte giver yderligere forværring af barnets vanskeligheder.

Regionen skal henvise børnene til udredning på private klinikker, og de fortæller at den nærmeste ligger i Århus. Klinikken er Axess Medica, og jeg er der ansat som selvstændig psykolog. Min klinik ligger i Skagen, og psykiatererne befinde sig i Århus. 

Et udredningsforløb hos os starter med et opstartsmøde hos psykiater i Århus. Derefter kommer de til mig, for tilsidst at have det afsluttende møde i Århus, og udredningen afsluttes. Nogle gange bliver der tilbudt efterfølgende behandlingsforløb i klinikken her i Skagen, og evt. medicinsk opfølgning via psykiater i Århus. 

I Axess samarbejder psykologer og psykiatere tet, og gør sit yderste for at hjælpe børn og unge ind i en hverdag hvor de kan trives og udvikle sig optimalt. 

Jeg havde brug for at oplyse at børn på venteliste i Region Nordjylland kan få hurtig hjælp ved at bruge Axess. Det betyder minimum to ture til Århus, men de fleste møder foregår her i Skagen, og for mange er det ikke nær så langt.  

Forældre er selvfølgelig altid velkommen til at tage kontakt med mig selvom barnet ikke er henvist via Regionen.

Jeg tilbyder rådgivning, terapi og/eller udredning for alle børn, unge og forældre der har brug for at mødes med en psykolog. 

De bedste hilsner fra Kit